Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme jemně nakrouhané hlavkové zelí.Dochutíme pepřem, solí a dusíme do měkka. Když je zelí měkké přidáme sterilovanou červenou papriku a společně chvíli povaříme. Pokud je třeba dochutíme ještě octem, pepřem a solí a necháme vychladnout. Závin potřeme rozšlehaným vejcem. Listové těsto rozválíme, dáme náplň ze zelí a stočíme. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek